Monday, 20 May 2013

Family Usrah Musical yg osem..

#late post..

Assalamualaikum semua..bulan lepas ade la join jadi komiti utk satu program yg besar ni..SRC Carnival..mcm mane bole jadi komiti? sbb ade sorg junior ni ajak isi borang online jadi komiti ngan die..die bagi link kat fb..so, die pon ajak saye jadi PC (programme coordinator) ngan die dalam satu program ni..bile org da bagi link tu, saye pon isi je ikot suke..nk jadi subcom biro ape..program ape..and tak harap pon dapat jadi komiti tu..just isi saje2..and then, a week after that, dapat message yg 'Tahniah! anda telah terpilih sebagai subcom PC program Usrah Musical..sila replay Yes/No untuk meeting kita yg pertama..'

saye pon message la si budak junior yg ajak saye tu..tnye die dpt jadi subcom ape2 program tak? tapi die tak dapat..saye pon da start risau da..macam mne ni..x de geng yg skali..ohh,, by the way SRC Carnival ni sebenarnye Student Representative Counsil..kira mcm MPP la..and under SRC Carnival ni byk sub program yg len..


poster program Usrah Musical bersama gambar artis2 yg hadir..


Ni lah sub2 program under SRC Carnival..
kami biro Programme Coordinator berasama MC Fauzan yg bekemeja merah..
keluarga besar UM..komiti2..
Main Board UM: Asyur(FC), Irfan(PM), Kak En(APM) and Hamidah(SU)

Pasti ramai yg tertanye-tanye, program Usrah Musical (UM) ni ape sbnrye..UM ni sbnrnye educational forum yg bertajuk, "Memecah Sterotype Dakwah"..forum yg menampilkan Ustaz Zambri Mantop Anas Tahir, Sham Kamikaze sbgi speaker jemputan dan Salahuddin sbgi moderator, ini diselang seli kan dgn sharing moment and stand up comedy dr Afdlin Shauki (duta Aqsar Shariff), nasyid2, dan persembahan yg osem gabungan Sham Kamikaze dan Muadz..

wartawan dr TV Al-Hijrah sedang interview  Afdlin
barisan artis, speakers, moderator wakil Aqsar Shariff, wakil JAIS , Event manager Bro Faris Zaidi, President SCR Bro Hamidi ZAmri dan PM Irfan..
persembahan Muadz dan Hafiz
persembahan bersama Muadz dan Sham Kamikaze..
Alhamdulillah..900 sit di Main Auditorium Full House..even ade yg duduk2 kat tangga..;)

this is my first experience join one this program and it was soo...OSEM..sebagai  Pc USRAH MUSICAL, kami kena buat master plan and backup plan..jadi Pc ni, die x bz sagat sblm program..tapi die akan bz pada 'hari kejadian'..pada hari kejadian, sume biro akan refer sume perkara kpd kami..memang tak mudah..tapi jadi Pc ni mengajar kami mcm mane nak handle sesuatu masalah tu bile program tak ikut masterplan or backup plan kami..at that time, kite kena tukar plan and we must think on the spot and be responsible dgn arahan yg kite bagi pada subcom len..pada hari kejadian pulak, ade byk miscommunication sbb walkie talkie kami 2 je yg bole gune, yg len rosak..agak susah nak komunikasi ngan subcom biro len..


tapi, alhamdulillah..everything went well at the end..wlupon program yg sepatutnye abes pukul 11pm ter'exceed' sampai pkl 11.30pm, we got positive responses form the audience (public and students), pihak SRC Central and also ou r Deputy Rector of Students Affairs of IIUM, Datuk Dr Mizan Hitam..to everyone who came, thank you for your time..harap maafkan segala kekurangan..

#lotsofloveby mOmOni

No comments:

Post a Comment